Monday, 28 May 2018 01:47

IKM JB PERLUASKAN PROJEK MEKAR

SKUDAI – Pasukan Khidmat Masyarakat Institut Kemahiran MARA Johor Bahru (IKMJB) memperluaskan Projek Mekar dengan membantu Asrama Kebajikan Ar-Rayyan, Kempas.

Penyelaras Program, Mohd Ariff Yahaya berkata, projek yang juga aktiviti tanggungjawab sosial (CSR) institut berkenaan itu merupakan kerjasama pertama dijalinkan bersama Pertubuhan Amal Yalla bagi membantu menambah baik kemudahan di asrama berkenaan.

Katanya, projek itu turut mendapat penyertaan 45 pelajar IKMJB dari bidang kimpalan dan elektrikal bersama pensyarah dan kakitangan.

“Menerusi projek ini kami memberi tumpuan menaik taraf dan menambah baik kemudahan asrama melalui kerja-kerja mengecat, menaik taraf sistem pendawaian, menambah lampu dan kipas serta membaik pulih peralatan elektrik.

“Kita turut sumbang peralatan seperti rak kasut dan meja komputer yang dibuat oleh pelajar IKMJB selain sumbangkan 30 tilam, bantal, cadar, alat tulis serta barang mandian,”katanya kepada Sinar Harian.

Mohd Ariff berkata, program merupakan aktiviti CSR kali keenam dianjurkan IKMJB pada tahun ini untuk bantu pusat tahfiz dan rumah kebajikan anak yatim sekitar kawasan Johor Bahru.

Read 211 times Last modified on Monday, 28 May 2018 01:53

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

HUBUNGI KAMI

Bahagian Kemahiran & Teknikal MARA, Tingkat 21, Ibu Pejabat MARA 21, Jalan MARA 50609 Kuala Lumpur

MOBILE APPS

HAKCIPTA TERPELIHARA © 2018 BAHAGIAN KEMAHIRAN & TEKNIKAL MARA

Search